6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları FCM Yayınları Sayfa 13 Cevapları

6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi fcm yayınları sayfa 13 cevapları en güncel haliyle sitemizde. 6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabı sayfa 13 cevabı fcm yayınları görmek için aşağıdaki görsele bakabilirsiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı FCM Yayınları Sayfa 13 Cevapları


an. Şüphesiz o, doğru sözlü bir kimse, bir nebi idi.”1 buyrulur. Başka bir ayette de Hz. Yusuf (a.s.) ile ilgili olarak, “Ey Yusuf! Ey doğru sözlü kişi!..”*1 ? ifadesi yer alır.
Emanet: Güvenilir olmak demektir. Peygamberler iş ve davranışlarıyla toplumda insanların güvenini kazanmışlardır. Onlar hem insanların emanetlerini hem de Allah’ın (c.c.) emaneti olan vahyi korumuşlar, verdikleri sözleri yerine getirmişlerdir. İlahi vahyi, olduğu gibi insanlara ulaştırmış, Allah’ın (c.c.) dinini korumak ve yaymak için büyük bir mücadele vermişlerdir. Peygamberimiz (s.a.v.) bu özelliğinden dolayı insanlar tarafından “Muhammedü’l – Emin (Güvenilir Muhammed)” olarak isimlendirilmiştir.
Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de peygamberlerin güvenilirliğine vurgu yapan ayetler vardır. Bunlardan birinde şöyle buyrulur: “Kitap’ta İsmail’i de an. Şüphesiz o, sözünde duran bir kimse idi…”* Başka bir ayette de Hz. Salih’in (a.s.) kavmine “Bilin ki ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. dediği belirtilir.

Hiçbir peygamberin, emanete ihanet etmesi düşünülemez…”
Âl-i İmrân suresi, 161. ayet.

Emanete ihanet etmek ne demektir?

• Cevap: Bize emanet edilen bir şeye gerektiği gibi davranmayarak onun zarara uğramasına sebep olmak demektir.

Bu ayetin vermek istediği mesaj hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

• Cevap: Peygamberlik, Allah tarafından kullarına verilebilecek en değerli şeydir. Elbet bunun bir bedeli de olacaktır. Bu da onlara emanet edilen kulların inançlarına sadık kalınması ve de onlara indirilen kitaplara sahip çıkılmasıdır.

Fetanet: Akıllı, zeki ve uyanık olmak demektir. Tüm peygamberler üstün bir zekâ ve anlayış gücüne sahiptir. Onlar, bu özellikleri sayesinde Allah’tan (c.c.) gelen vahiyleri zihinlerinde muhafaza etmişler, karşılaştıkları sorunlara akıllıca çözüm önerileri getirmişlerdir. Peygamberler, sözleri ve ikna edebilme yetenekleriyle insanları derinden etkilemişler; onların Allah’a (c.c.) inanmalarını ve ibadet etmelerini sağlamışlardır. Hayatlarında akıllarını kullanmaya, basiretli davranmaya önem vermişlerdir. İsmet: Günah işlemekten kaçınmak, günahtan korunmak demektir. Bütün peygamberler temiz bir yaratılışa sahiptir. Onlar hem peygamberlikten önce hem de peygamber olduktan sonra kötü ve günah olan davranışlardan uzak olmuşlardır. Tebliğ: Peygamberlerin, Allah’ tan (c.c.) aldıkları vahiyleri eksiksiz olarak insanlara bildirmeleri demektir. Bütün peygamberler Yüce Allah’tan (c.c.) aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Onun emir, yasak ve bildirdiği tüm ilkelerini hiçbir ilave ve eksiltme yapmaksızın insanlara iletmişlerdir. Bu konuyla ilgili olarak bir ayette şöyle

6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ FCM YAYINLARI DERS KİTABI CEVAPLARI

6. SINIF DERS KİTABI CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi fcm yayıncılık sayfa 13 cevapları en güncel haliyle sitemizde. 6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabı cevapları sayfa 13 fcm yayıncılık ile ilgili sorularını varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Yorum yapın