7.Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 131 Cevapları Tutku Yayınları

7. sınıf fen bilimleri sayfa 131 cevapları tutku yayınları. 7.Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 131 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 131 Cevapları

Şehir çöplüklerindeki metal atıklar diğer atıklardan nasıl ayrıştırılır?

Şehir çöplüklerindeki metal atıklar diğer atıklardan nasıl ayrıştırılır, Zeytinyağı-su, şeker-su, tuz-su, saman-kum, un-pirinç karışımlardan birini ayırmak isteseniz ne yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Şehir çöplüklerindeki metal atıklar diğer atıklardan nasıl ayrıştırılır?

Cevap: Atık yönetimi, atıkların bertaraf edilmesinde çevreye ve ekonomiye olan etkilerinin en aza indirilmesini amaçlar. Bu amaca ulaşmanın en kısa yolu ise doğal olarak atık miktarının azaltılmasıdır. Atık Yönetimi, evsel, tıbbi, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların toplanması, kaynağında ayrı toplanması, ara depolanması, gerekli olduğu durumlarda atıklar için transfer istasyonlarının oluşturulması, atıkların taşınması, geri kazanılması, bertarafı, geri kazanım ve bertaraf tesislerinin işletilmesi ile kapatma, kapatma sonrası bakım, izleme- kontrol süreçlerini içeren bir yönetim biçimidir

2. Zeytinyağı-su, şeker-su, tuz-su, saman-kum, un-pirinç karışımlardan birini ayırmak isteseniz ne yaparsınız?

CevapKarışımların ayrılmasında şu yöntemlerden uygun olanları kullanılır:

  • Süzme
  • Yüzdürme
  • Buharlaştırma
  • Mıknatısla ayırma
  • Eleme

SÜZME: Sıvı maddeleri, içinde çözünmemiş katı maddelerden ayırmak için kullanılır.

Haşlanmış makarnayı süzme.

Çayı doldururken süzek kullanma.

Süte karışan samanları süzerek ayırma.

YÜZDÜRME: Katı maddelerden oluşan karışımları ayırmak için kullanılır. Karışımdaki maddelerden ayrılacak olan maddenin suda yüzen ve suda çözünmeyen bir madde olması gerekmektedir.

Talaş – kum karışımı.

BUHARLAŞTIRMA: Su ve içinde çözünmüş maddelerin ayrılmasında kullanılır. Buharlaştırma deyince aklımıza çözelti gelmelidir. Bu yöntemde karışım ısıtılır ve su buharlaştırılır. Geriye çözünen madde kalır.

Tuz – su karışımı.

Şeker – su karışımı.

MIKNATISLA AYIRMA: Demir, çelik, nikel, teneke, kobalt gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilir. İçerisinde mıknatıs tarafından çekilen ve çekilmeyen maddelerden oluşan karışımları ayırmada bu yöntem kullanılabilir.

Demir tozu – talaş.

7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tamamı İçin Tıklayınız

Yorum yapın