9. Sınıf meb yayınları Fizik Sayfa 16-86 Cevapları

9.Sınıf meb yayınları Fizik Sayfa 16-86 Cevapları en güncel haliyle sitemizde.9.Sınıf meb yayınları Fizik Sayfa 16-86 Cevapları için aşağıya bakabilirsiniz.

9.Sınıf Fizik 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 16 Fizik Bilimi Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fizik Bilimi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 16 Fizik Bilimi Soruları ve Cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fizik Bilimi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 16 Fizik Bilimi Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı

Wi-Fi veya 4G aracılığıyla İnternet’e bağlanabilen akıllı telefonlar giderek nasıl daha çok veri işleyebiliyor?

Wifi ve 4G, tamamen bant genişliği ile alakalıdır. Bant genişliği ne kadar fazla ise o kadar veri aktarımı fazla olur. Bant genişliği tanım olarak, bir yerden başka bir yere birim zamanda aktarılan veri miktarıdır. Bu yüzden bunun artması, veri trafiğinin artışına yol açar.

Mürekkep balığının saatte yaklaşık 40 kilometre hızla ilerlemesi nasıl açıklanır?

Basınç ile hacim ters orantılıdır. Hacim azalırsa basınç artar.

Mürekkep balığının vücudunda bir deri tabakası vardır. Bu deri tabakası, tıpkı kalbimiz gibi çalışır yani kasılır ve gevşer. Bu hareket, mürekkep balığının hızlı yüzmesindeki en önemli etmendir.

Keman yayında at kılı kullanılmasının nedeni nedir?

Kullanım süresi ve net ses verdiği için diyebiliriz.

Yapay yerine doğal kıl tercih sebebidir. 

Kullanımdan kaynaklı olarak sürtünme olur ve zamanla kıl miktarında azalma olur. Bu durumda ise ses kötüleşir ve değişmesi gerekebilir. Bu yüzden yedek yay bulundurmak iyi olacaktır.

9.Sınıf Fizik 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 17, 18 Fiziğin Tanımı ve Önemi Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fiziğin Tanımı ve Önemi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 17, 18 Fiziğin Tanımı ve Önemi Soruları ve Cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fiziğin Tanımı ve Önemi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 17, 18 Fiziğin Tanımı ve Önemi Soruları ve Cevapları

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Metinde verilen olaylardan hangileri fizik biliminin evrendeki olayların açıklanmasındaki rolüne örnek olarak verilebilir? Sebebiyle açıklayınız.

Gezegenler arası mesafeyi nasıl ölçebilecekleri, ışığın boşluktaki davranışı, sesin boşlukta duyulup duyulmadığı, yer çekimsiz ortamın nasıl olduğu fizik biliminin evrendeki olayların açıklanmasında oynadığı rollerdendir.

İkinci paragraftaki ”gezegenler arası mesafe ölçme, ışığın boşluktaki davranışı, sesin boşlukta duyulup duyulmadığı, yer çekimsiz ortamın nasıl olduğu” ifadeleri örnek olarak verilebilir. Çünkü bunlar, uzay boşluğunda ses ve ışığın davranışlarını ve yerçekimsiz ortamın nasıl olduğunu anlamaya yöneliktir.

Dördüncü paragraftaki ”su, yiyecek ve enerjinin üretim yolları; sıcak, soğuk ve radyasyondan korunma, oksijen üretimi ve iletişim kurma” ifadeleri diğer örneklerdir. Bu ifadeleri, örneğin oksijenin nasıl üretildiğini öğrenirsek, oksijenin nasıl üretildiğini anlamış oluruz.

2. Metinde anlatılan olayların bütününde hangi bilim dalları iç içedir?

İlk başta tabii ki fizik dalı gelmektedir. Fizikle iç içe olan matematik ise ikinci sıradadır. Çünkü yapılan hesaplamalarda hem fizik, hem de matematik formülleri kullanılmaktadır.

Bunun haricinde üçüncü paragraf için malzeme biliminin önemini söyleyebiliriz. Ağırlık önemli olduğu için hem hafif, hem de dayanıklı olan malzeme tercih edilmelidir. Yine burada yakıt bilgileri yer aldığı için kimya alanı söz konusudur.

Son paragrafta ise yaralanma ve tedavi yöntemlerinden bahsedildiği için biyoloji bilimi burada kullanılmaktadır.

3. Başka gezegenlere gidilecek olsa bu bilgiler dışında araştırılması gereken konular neler olabilir?

Gidilecek gezegene ne kadar sürede gidileceği hesaplanabilir. Gezegen içerisindeki radyasyon miktarı veya iklim koşulları dikkate alınarak araçlar ve kıyafetler hazırlanabilir. Çünkü her gezegendeki radyasyon ve hava miktarı aynı değildir. Kimilerinde çok şiddetli fırtınalar olabilir. Uzay aracındaki her şeyin yerinin bilinmesi gerekir. Acil bir durumda neye ihtiyaç olduğunun ve bunun nereden temin edilmesi gerektiğinin bilinmesi gereklidir

9.Sınıf Fizik 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 19-27 Fiziğin Alt Dalları Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fiziğin Alt Dalları Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Fiziğin Alt Dalları Soruları ve Cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fiziğin Alt Dalları Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Fiziğin Alt Dalları Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı

• Elektrik motorunun çalışma prensibini araştırınız.

Elektirik motoru stator da manyetik alan ile rotor da iletkenlerden geçen akımın meydana getirdiği manyetik akım etkileşimi sağlar. Ters yönde geçen akım negatif periyotta iki yönde de etkili olur. Statorun N kutbundaki iletkenler bir yönde, diğer yönde S kutbu yönünde bir iletken grubu ters yönde oluşur. Statorda oluşan N ve S yönündeki bu kuvvet, döndürme momenti, rotorun dönmesini sağlar. Alternatif akımlarda kutuplardan geçen akımın yönü değiştiği zaman kutupların yönü de değişir. Bu sebeple motorun yönüde değişir. Kutup altındaki akım yönleri değişmez. Statorda meydana gelen manyetik alanın iletkenler tarafından dönme yönleri değişmez. Rotor aynı yönde dönmeye devam eder.

Elektrik motor firmaları tarafından bir elektrik motoru imal edilirken, motorun mekanizmasında elektriği meydana getiren güç kaynağı, mıknatıs ve akım taşıyan kablolar vardır. Mekanizmadaki manyetik alan kablolarda hareket etmekte olan akım geçen kabloya kuvvet uygular. Eğer kabloyu birçok kez doladığımız zaman telden çember meydana gelir, bu da bobini oluşturur. Bu oluşturduğumuz bobinle, manyetik alan meydana getirip dönme hareketini meydana getirir. Yerleştirdiğimiz bobin devamlı dönmeyi sağlamalıdır. Devamlı dönmeyi başardığımızda bu da elektrik motoru çalışma prensibidir.  İhtiyacı arttırmış olup, bir fazlı motorların yapımına imkan sağlamıştır. 3 kW’ ın üzerinde olan motorlar, üç fazlı yapılmaktadır. Elektrik motorlarının çoğu mikroişlemciler ile donatılmış olup ihtiyaçlar doğrultusunda ayarlanabilmektedir. Elektrik motor fiyatları da motor yapımında kullanılan malzemelerin maliyeti ile belirlenmektedir.asenkron motorlara göre her zaman iyidir. Şehir merkezlerinde bir fazı olması küçük güçlü bir fazlı bir fazlı asenkron motorlaraÜç fazlı asenkron motorların çalışma performansları,

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 22 Cevabı

Aşağıda fiziğin uygulama alanlarından verilen örneklerden elektrik ve manyetizma ile ilgili olanların yanındaki kutucuğa √ (tik) atınız.

1. Hoparlör 2. Modem 3. Maglev treni 4. Hırsız alarmı 5. Yel değirmeni  6. Televizyon  7. Bilgisayar 8. El arabası 9. Uzay mekiği

Cevap : 1-2-4-6-7-9

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı

Aşağıda günlük hayatla ilgili bazı olaylar verilmiştir.

• Yağışlı havalarda görüşün bozulması
• Kara yolu çalışanlarının fosforlu kıyafetler giymesi
• Numaralı gözlük ya da güneş gözlüğünün kullanılması
• Kameralarda farklı kalitelerde lenslerin kullanılması
• Yüksek ışıkta göz bebeğinin küçülmesi
• Cam kırıklarının orman yangınlarına neden olması
• Ev ve iş yerlerinde perde kullanılması
• Köpek düdüklerinden çıkan sesi insanların algılayamaması
• Güneş yanıkları

a) Bu olaylardan hangisi ya da hangileri optik alanı ile ilişkilidir?

Yağışlı havalarda görüş bozulur çünkü ışık ışınları yeterince ileriye gidemez. Bu da görüş alanını kısıtlar. İşin içinde ışık olduğu için optik konusudur.

Fosforlu kıyafetler, özellikle gece olduğunda veya loş/az ışık bulunan yerlerde parlamaya başlar. Özellikle kendisine doğru bir ışık geldiğinde daha çok parlar. Yine ışık olduğu için optikle ilgilidir.

Gözlük bir mercek çeşididir ve mercekler, optikle ilgilidir. Aynı zamanda yine gözlük içerisinde ışık konusu da vardır.

Kamera lensi de tıpkı gözlük gibi bir mercektir. Bu da optik konusudur.

İlk iki kelime aslında cevabı veriyor. 🙂 “Yüksek ışık” ifadesinde ışık varsa, optik var.

Cam kırıkları, yine mercek görevi görür ve ışınların odak noktasını değiştirerek bir noktada toplar. Bu da yoğunluğu arttırır ve ateş yakılmasına neden olur. Yine bu da optik ile ilgilidir.

Perde kullanımı, gelen ışığın önlenmesi amacıyla yapılır. Bu da optik içerisine girebilir.

Ses frekansının farklı olmasından dolayı insanlar algılayamaz. Bu optik alanına girmez.

Güneş yanıkları da optik alanına girmez.

b) Optik bilgileri ile açıklanamayan olayların fiziğin hangi alt dallarıyla ilişkisi vardır?

Ses ile ilgili durum,  akustik alanına girer. Optik alanına girmez.

Güneş yanıkları da aslında fizik ile değil, biyoloji ile açıklanır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı

• Atom fiziğinin uygulama alanlarını araştırınız.

Atom fiziği maddenin yapısını oluşturan atomları ve de atomlar arası ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Atom mühendisleri atom fiziğinden yararlanırlar.

• Elektron mikroskobunun kullanım amaçlarını araştırınız.

Elektron Mikroskobu Kullanım Alanları;

Hücre içi organellerin yapıları,

Organellerin hücre içindeki dağılımı,

Organellerin diğer organeller ile komşuluğu,

Organellerin fonksiyonel ilişkileri,

Çekirdeğin yapısı,

Membran bütünlüğü,

Membrandaki değişiklikleri,

Dokuların organizasyonu,

Matriks lifleri,

Hücre matriks ilişkileri,

Patolojik dokularda taramalı EM’in tanısal değeri vardır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı

Aşağıda fizik ile ilgili verilen olaylardan hangisi ya da hangileri nükleer fizik ile ilişkilendirilebilir?
I. Tarihi eserlerin ve fosillerin yaşının hesaplanması
II. Bazı hastalıkların teşhisinde PET-CT cihazlarının kullanılması
III. Moleküllerin atomlarına ayrılması
IV. Gezegenler arasındaki çekim kuvvetinin hesaplanması

I doğrudur. 

II doğrudur. PET-CT (Pozitron Emisyon Tomografisi – (Computer) Bilgisayarlı Tomografi) cihazı, doku ve/veya organların işleyişini ortaya koyan bir görüntüleme cihazıdır. Yukarıda görüntüleme cihazlarının da nükleer fizik alanında olduğunu söyledik. Bu da doğru.

III yanlış. Bununla nükleer fizik değil, atom fiziği ilgilenir.

IV yanlış. Bununla astronomi ilgilenir.

Cevap: I ve II

9.Sınıf Fizik 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 28-33 Fiziğin Diğer Disiplinlerle İlişkisi Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Fizik Ders Kitabı Fiziğin Diğer Disiplinlerle İlişkisi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 28, 29, 30, 31, 32, 33 Fiziğin Diğer Disiplinlerle İlişkisi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Fiziğin Diğer Disiplinlerle İlişkisi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 28, 29, 30, 31, 32, 33 Fiziğin Diğer Disiplinlerle İlişkisi Soruları ve Cevapları 

9. Sınıf Meb Fizik Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı

Fizik ile ilgili,
I. Yıldızların oluşumu
II. Yıldızlarda enerji üretimi
III. Yıldızların yörüngeleri
konularından hangisi ya da hangileri yüksek enerji ve plazma fiziği ile ilgili değildir?

Plazma kelimesi, maddenin dördüncü hali olarak bilinen ve iyonize gaz anlamına gelen bir kelimedir. Plazma fiziği ise en basit tanımıyla bu gazları inceler.

Yüksek enerji ve plazma fiziğinin temel araştırma alanı, evren ile ilgilidir. Evrenin ne zaman doğduğu, evrenin nasıl oluştuğu gibi konularda araştırmalar yapılır. Bunun için atom altı parçacıklarının incelenmesi uygun görülmüştür. Bu alanda çalışma yapan ve en bilinen örnek, CERN laboratuvarıdır. Bu yüzden I. madde doğrudur.

Plazma fiziği enerji üretimi ile de ilgilenmektedir. Bu yüzden II. madde doğrudur.

Yörüngeler ilse plazma fiziği değil, astronomi ilgilenmektedir. III. madde yanlıştır.

Cevap: Yalnız III

CERN’de yapılan deneyler hakkında araştırma yapınız.

CERN’de yürütülen araştırmaların esas amacı maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamaktır. İnsanlığın asırlardır yürüttüğü maddenin yapısını anlamak amaçlı büyük faaliyetin modern altyapısı parçacık hızlandırıcılarıdır. Parçacık hızlandırıcılarında çok yüksek enerjilere ve çarpışma sayılarına erişmek, çarpışmalardan çıkan çok sayıdaki parçacığı algılayabilmek mevcut teknolojinin sınırlarını zorlamaktadır. Bu bağlamda CERN, temel bilim araştırmalarının yanında, yarının teknolojilerini geliştirmekte de çok önemli bir rol oynamaktadır.

Süper iletken teknolojisinin CERN hızlandırıcıları sayesinde ilerlemesi, yeni temiz enerji kaynaklarının araştırılması, yeni reaktör sistemlerinin geliştirilmesi, bilgisayar teknolojisi, tıpta tedavi ve teşhis uygulamaları, yeni elementlerin bulunuşu en önde gelen araştırmalardır. Parçacık fiziği araştırmaları lazer fiziği, plazma fiziği, elektronik, telekomünikasyon, nanobilim, malzeme bilimi, nükleer tıp ve radyoterapi, bilişim teknolojisi (yazılım geliştirme, bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağ bilimi vb.), savunma sanayi ve mühendisliğin çeşitli dallarındaki yeni gelişmelerin lokomotifidir. Örneğin, bugün dünyadaki bilgisayar iletişiminin kalbi olan World Wide Web (www), pek çok ülkeye dağılmış olarak çalışan parçacık fizikçilerinin hızlı ve kolay iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla, CERN’de bir bilgisayar programcısı olan Tim Berners-Lee’nin “HTML” adlı bilgisayar dilini bulup geliştirmesiyle oluşmuştur. Diğer bir örnek ise hızlandırıcılar sayesinde ilk defa olarak anti-hidrojen üretiminin gerçekleşmesidir. Bu kapsamda CERN, temel bilimin en ileri saflarında yeni bilgi üretmeye çalışan bilim adamlarına teknolojinin izin verdiği en ileri deneysel olanakları ve çözümleri de sunmaktadır.

CERN’DEKİ BAZI ÇARPIŞTIRICILAR VE DEDEKTÖRLER

LHC: Dünyadaki en büyük çarpıştırıcı olan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHC), 2000 yılında faaliyeti sona eren Büyük Elektron-Pozitron Çarpıştırıcısı (Large Elektron-Positron, LEP) yerine inşa edilmiştir. Çevresi 26.659 metredir (yaklaşık 27 km) ve yer yüzeyinden 100 metre derinliktedir. LHC’de çok yoğun iki proton demeti 14 TeV’lik (14×1012 eV) kütle merkezi enerjisinde çarpıştırılacaktır. Proton demetleri vakum (10-13 atm) altında ışık hızına yakın bir hızda (ışık hızının %99,99’u kadar) çarpışacaklar ve her saniyede yaklaşık 600 milyon çarpışma meydana gelecektir. Sistem, süper iletken teknolojisi kullanarak mutlak sıfırın hemen üstünde -271 °C’de çalışacaktır. Bu, dünyada erişilmiş en yüksek çarpışma enerjisi olacaktır, dolayısıyla bu sayede maddeyle ilgili bugüne kadar bilinmeyenlerin gün ışığına çıkması mümkün olacaktır. Yüksek enerji fiziği araştırmalarında bir çığır açılacak, mevcut teorilerin aradığı birçok sorunun cevabı,evrenin oluşumu da dâhil olmak üzere, CERN’de yapılacak deneylerden elde edilecektir.

Dedektörler ise LHC sisteminin ana parçalarını oluşturmaktadır ve hızlı parçacıklar çarpıştığında oluşan parçacıkları kaydeden, on binlerce karmaşık parçadan ve elektronik devreden oluşan dev aygıtlardır. LHC çarpıştırıcısı ATLAS, CMS, ALICE ve LHCb olmak üzere dört dedektöre sahiptir.

9. Sınıf Meb Fizik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı

Klasik Türk müziği sazlarından kanunda nota tellerinin üzerinde yer alan mandalların hangi amaçlarla kullanıldığını araştırınız.

Her kanun imalatçısının mandal diziliş sayısı(şekli)farklıdır.Müzik aletleri satan bir mağazanın vitrininde süslü püslü bir kanun gördünüz.Güzelliğine bakıp,imrenip almaya karar verirsiniz;aman dikkat!..Bu kanun özel yapılmış bir kanun olmaya bilir.Kaplama kanun dediğimiz,ucuz olması için göğsü ve diğer kısımları hakiki ağaç yerine,kontraplaktan yapılmış olabilir.İç çatısı,takozları zımparalanmadan odun gibi yerleştirilmiş olabilir.Bunlar ses vermeyen sağır kanunlardır.Mandalları eksiktir.Transpoze yaptığınız zaman diyez ve bemoller eksik gelir.Burguları akord tutmaz.

Özel ve güzel yapılmış kanunlarda kimi üretici 5,kimi 6,7,8,9 mandal koyar.Diyez mandalları da her üreticiye göre değişir.Bemollerde genellikle her mandal bir koma olarak ayarlanır.Makamlarda en büyük bemol 5 koma olduğu için 5 mandal yeterli gelir.Bazıları diyez mandalların yüksekliğini arttırıp mandal sayısını 2-3 mandala kadar düşürürler.Tıpkı tanbur perde düzeninde olduğu gibi…

Bir olay anlatayım: Yiğenimin müzik bilgisi yok. Sazcıya bir tanbur yaptırdı.Sazcı makamlara göre,her ses aralığına en az koma olarak 5 perde taktı.Yiğenim bukadar çok perdeyi görünce afalladı.Ben bukadar perde ile nasıl çalacağım diyerek;perdeleri söktürüp,azalttırdı.Sazcı aynı bağlama gibi her ses aralığına iki perde taktı.Çoğu tanburlar da böyledir. Fazla perdeliyi çalmak için makam bilgisinin olması lazım.Hangi makamda hangi perdeyi(sesi)kaç koma basacağınızı bilmeniz gerekir.

Kanun’da da durum böyledir.Kimi imalatçı fazla,kimi az mandal takar.Türkiyenin en meşhur kanun imalatçısı İzmir’de “Ejder”dir. Mandal sayısı fazladır, fiyatı da ağız uçuklatır

• İşitme cihazlarının yapısını ve fizik bilimi ile ilişkisini araştırınız.

Temel olarak, gelen sesi arttırır diyebiliriz. Dışarıdan aldığı seslerin şiddetini arttırarak kulak içine veren bir sistemdir. Kulak içi kısmında hoparlör tarzı bulunan yapı, sesi yükselterek kulak içine verir ve duymayı kolaylaştırır.

Ses ortamı ayarlamasına göre iki farklı çeşidi vardır. Birisi manuel olarak kullanıcı tarafından ayarlanırken, diğeri bilgisayar tarafından otomatik olarak ayarlanır. Bulunulan ortama göre sesin yükseltilme şekli değiştirilebilir.

Görünüm olarak da üç farklı yapıdadırlar. Birincisi kulak dışına takılır ve görülebilir. Görüntü olarak pek kullanılmak istenmeyen türdür. İkincisi kulak içine yerleştirilir. Dikkatli bakınca görülebilir. Üçüncü ise kulak kanalı içerisine yerleştirilir ve görülmez.

Bu cihaz ses ile ilgili işlemler yaptığı için, fiziğin akustik dalı ile ilgilidir.

• Renkleri canlandıran deterjanların nasıl bu etkiyi sağladığını ve bu işlemde kullanılan tekniklerin fiziğin hangi alt dalları ile ilişkili olabileceğini araştırınız.

2 türlü deterjan vardır. Beyazlar için ve renkliler için kullanılan deterjan.

Deterjanlar içeriğinde sabun, beyazlatıcı ve optik parlaklaştırıcı ürünler kullanılıyor.

Renkli çamaşırları yıkadığımız deterjanların içerisinde ise bu ürünler daha az bulunur onun yerine renklerin daha canlı yansıtılmasını sağlayan ürünler bulunmaktadır.

Bu durum fiziğin alt dalı olan “Optik” ile ilgilidir. Optik ışık hareketlerini inceler, ışığın diğer maddelerle etkileşimini açıklar.

Deterjanlarda kullanılan bu ürünlerde kısmen ışığın farklı yansıtılması ile ilgilidir.

9.Sınıf Fizik 1. Ünite Fizik Bilimine Giriş Sayfa 34-42 Fizik Bilimi Soruları ve Cevapları

Yorum yapın