9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Sayfa 30 Cevapları

9. sınıf türk dili ve edebiyatı ders kitabı sayfa 30 cevapları öğün yayınları en güncel haliyle sitemizde. 9.sınıf türk dili ve edebiyatı öğün yayınları sayfa 30 cevabı görmek için aşağıdaki görsele bakabilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları Sayfa 30 Cevabı

Yazarların yazma gerekçeleri ve biçimleri birbirinden farklıdır. Bunun nedeni yazarların kişilik özelliklerinin, dünya görüşlerinin, sanat anlayışlarının farklı olmasıdır. Aşağıda farklı yazarların yazma gerekçelerini anlattıkları parçalar verilmiştir.

Yukarıda verilen açıklamaları ve farklı yazarların yazma gerekçeleri ve biçimlerini örnekleyen parçaları dikkate alarak yazma aşamaları doğrultusunda, “Niçin yazıyoruz?”, ”Nasıl yazmalıyız?” soruları çerçevesinde serbest metinler yazınız.

• Cevap:

Niçin yazıyoruz?

İnsanoğlunun duygu ve düşüncelerini diğer insanlarla paylaşabilmek ayrı bir sorumluluk ve mutluluktur. Her şeyden önce hayatı sahiplenmektir, insanların dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle sevinmektir. Kısacası yazmak hayatı paylaşmaktır.

İletişim, sanat ve edebiyat için bir araç olan yazının, duygusal ifade yoluyla stres düzeyini düşürdüğü biliniyor. Kendilerini yazarak ifade eden insanlar, hastalıklarını daha az problem ediyor ve daha çabuk iyileşiyor. Astım, artrit, AIDS, kanser gibi hastalıklardan muzdaripolanlar günün 15-20 dakikasını yazmaya ayırdıklarında büyük gelişmeler kaydediyor. Düşüncelerini daha iyi organize edebiliyor ve geçmişin etkilerinden daha kolay kurtuluyorlar. Yapılan bir araştırma sonucunda, derinden etkili ve üzücü bir olay hakkında yazmanın, deneysel katılımcılara duygularını daha mantıklı düşünmelerini sağladığı ve bunun da bahsi geçen olayları çevreleyen stresi azalttığı belirlenmiştir.

Nasıl yazmalıyız?

Edebiyat dünyasında en iyi yazarlar bile zaman zaman batağa saplanır, doğru yönde bir destek almak ise her zaman hoş bir şeydir. Çoğu yazar bir metnin ilk halinin korkunç olacağı konusunda mutabıktır ama Sylvia Plath’ın dediği gibi; “Yaratıcılığın en kötü düşmanı da kendinden şüphedir.”

O zaman ünlü yazarlara ait ilginç ipuçlarından ilham alalım:

Stephen King: “Kalemi alın ve yazmaya başlayın. Ne de olsa, en ürkütücüsü, yazmaya başlamanızdan hemen önceki andır.”

Terry Pratchett: “Grameri, noktalamayı ve imlayı hayatınızın parçası haline getirin. En inatçı ve sıra dışı karmaşa bile cümlelere dökülebilmeli.”

9. SINIF TÜRK DİL VE EDEBİYATI ÖĞÜN YAYINLARI DERS KİTABI CEVAPLARI

9. SINIF TÜM DERSLERİN DERS KİTABI CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

9.sınıf türk dili ve edebiyatı öğün yayınları sayfa 30 cevapları en güncel haliyle sitemizde. 9.sınıf türk dili ve edebiyatı ders kitabı cevapları sayfa 30 cevabı öğün yayıncılık ile ilgili sorularını varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Yorum yapın