Protein Tüketmenin Önemi

Protein, bedenimizdeki belirli yapı taşlarını oluşturan oldukça önemli bir amino asittir. Vücudumuzdaki fonksiyonların birçoğunun düzenini ve sağlamlığını sağlayan proteinlerin bazıları vücudumuz tarafından üretilse de bazılarını dışarıdaki besinlerden almak durumunda kalırız.

Protein Tüketmek Neden Önemlidir

Vücudumuza yeteri kadar protein girmediği takdirde güçten düşme, kas erimesi ve sağlıksız bir sindirim sistemine sahip olmamız an meselesidir. Bu yazımızda yumurta, peynir, yoğurt, yulaf ve çeşitli yemişlerden elde edebileceğimiz proteinin hayatımızdaki yeri ve vücudumuza yaptığı iyilikler hakkında ufak bir bilgilendirme sunacağız.

Kahvaltılarımızdan eksik etmediğimiz yumurtanın bize ne gibi yararları olduğunu bilmek ister misin?

Kas Kütlesini Korur

Bilindiği gibi kaslar vücudumuzun bir arada kalmasına ve güçten düşmemesine yardımcı olur. Mimik yaparken, yere düşen topu kaldırırken veya yürürken bile birçok kasımızı kullanırız ve onlar olmasa vücudumuzu doğru düzgün yönetemeyeceğimizi biliyoruz. İşte dışarıdan aldığımız proteinler sahip olduğumuz kas kütlesini korurken, kas oluşumunu da hızlandırır.

Metabolizmayı Hızlandırır

Metabolizmanın hızlanması, sindirim sistemimizin sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladığı anlamına gelir. İç organlarımızın tembelliğinin azalması ve vücudumuzu sahip olabileceğimiz en sağlıklı evreye getirmek için protein tüketmeyi aksatmamalıyız.

Doku İnşaatını Hızlandırır

Yaralandığınız zaman yaranızın kabuk tutması ne kadar zaman alıyor? Eğer olması gerekenden çok daha yavaş olduğunu düşünüyorsanız yeteri kadar protein tüketmiyorsunuz demektir. Doku inşaatını düzenleyerek, hızlandıran proteinler yaralanmamızı en son isteyen besin değerleridir.

Enerji Sağlar

Proteinlerin bize bu kadar yarar sağladığını gerçekten biliyor muydun? Bizim iyi olmamız için ellerinden geleni yapan proteinler bize enerji sağlamak için bile sıkı çalışırlar. Sabah kahvaltıda yediğimiz yumurta, akşam yemeğinde tükettiğimiz mercimek ve nohut, aralarda yediğimiz peynir ve yoğurt… Resmen vücudumuza giren her protein bizimle olan vaktini kaliteli geçirmek için elinden geleni yapıyor.

“Protein Tüketmenin Önemi” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın