Kitap | Babamın Gözleri Kedi Gözleri |
Yazarı | Sevim Ak |
Kategoriler | Kitap Önerileri Okunması Gerekenler |
Yayın Yılı | 2006 |
Sevim Ak tarafından 2006 yılında kaleme alınmış olan Babamın Gözleri Kedi Gözleri kitabı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde.
Babamın Gözleri Kedi Gözleri pdf, Babamın Gözleri Kedi Gözleri konusu, Babamın Gözleri Kedi Gözleri karakterleri, Babamın Gözleri Kedi Gözleri yorumları, Babamın Gözleri Kedi Gözleri açıklaması ve ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda!
İçindekiler
Babamın Gözleri Kedi Gözleri – Sevim Ak
Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Karakterleri
Ayçiçeği: Kitabın ana karakteridir. Anne ve babasından ayrılması üzerine baba özlemi yaşayan ve her anında babası ile kavuşacağını düşünen kızdır.
Serkan, Çağrı: Ayçiçeği’nin yeni taşındığı mahalleden arkadaşlarıdır.
Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Konusu
Kitabımız, Annesi ve babasının ayrılmasından dolayı, babasından ayrı kalan kitabımızın ana karakteri Ayçiçeği’nin yaşamını konu edinir.
Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti
Ayçiçeği daha ne olduğunu anlamadan babasını terk etmek zorunda kalır. Ayçiçeği bu yüzden kötü günler geçiriyor. Bu ayrılık ona üzücü olaylarla nasıl başa çıkacağını ve çok daha fazlasını öğretir. Ayçiçeği ve annesi başka bir eve taşınır, tabi ki babası yanlarında gelmez. Ayçiçeği bu evin daha büyük ve yeni odasının daha güzel olduğunu düşünürken bir yandan da babasını özlemektedir.
Okulların açılmasına az kalır, bu yüzden anneleriyle okul alışverişi yapıyorlar. Daha sonra yeni mahallesinde ip atlamak için dışarı çıkar. Ancak yeni komşuları bundan pek hoşlanmaz ve oturup gelip geçenleri izlemeye başlar. Biraz sonra, penceresinin önünde oturan yabancı bir kadın onu arar. Pencerenin iki yanındaki aynalardan kendini görmeye çalışırken kadının onlarca sorusunu yanıtlıyor. Zaman geçtikçe kadını sever ve ona “Aynalı Kadın” der.
Ve dairelerinde bir kız görür ve onunla tanışıp arkadaş olabileceği için heyecanlanır. Okul başladığında apartmanda gördüğü kızın adının Çağrı olduğunu öğrenir. O gün eski çantasını da boşaltır. Babasının çok kullandığı ve “diyot” dediği bir parça çantasından düşer. Hiç umursamadığı parçayı alır ve yastığının altına koyar. Babasını her gün daha çok özler.
Gece rüyasında babasını çiçeklerle dolu bir gemide görür ve çok mutlu olur. Okuldan döndüğünde penceresinin önüne koymak için çiçek alır. Bir gün okuldan döndüğünde babasını görmek için eski evlerine gider. Ancak babası yerine tuhaf insanlarla karşılaşır. Büyük bir hayal kırıklığıyla eve dönen babasının nerede olduğunu bulmaya çalışır, annesi ona babasının bir yolculukta olduğunu söyler. Büyükannesi yanlarına geldiğinde babasının ortadan kaybolduğunu söyler. Büyükannesi ona babasının ortadan kaybolmayacağını söyleyince biraz rahatlar. Babasını özledikçe, onun yaptığı ilginç eşyaları ve başkaları tarafından kullanılan normal eşyaları düşünür. Farklı ve ilginç olmak yerine herkes gibi olmak ister.
Bir akşam Çağrı ve annesi yanlarına geldiler ve Çağrı ile bahçeye çıktılar. Birkaç ateş böceği yakalarlar ve onları kavanoza koyup eve dönerler. Annesi kavanozu açtığında ateş böcekleri kavanozdan çıkar. Ayçiçeği de geceleri yatarken dışarıdaki ateş böceklerini izler.
Okula giderken Serkan ile karşılaşır. Serkan’ın babası olmadığını bilen Serkan, ona bu kadar kötü bir şey olup olmadığını sorar. Serkan, babasının yüzünü unutmadığı sürece babasını gerçekten kaybetmeyeceğini söylüyor. Okul çıkışı tekrar konuştuklarında Serkan babasının hep yanında olduğunu düşündüğünü söylüyor. Ayçiçeği bu fikirden hoşlanır ve o da öyle düşünmeye başlar. Odasına babasının fotoğrafını da koyar.
Büyükannesi geri gelir. Yolda Bilge ile tanışır ve çok mutludur. Ertesi gün parka gider ve cebini sonbahar yapraklarıyla doldurur. Eve giderken babasının arkadaşına rastlar. Babasının arkadaşı, babasını gördüğünü ve onu öpmesini istediğini söyler. Ayçiçeği, babasına onu çok sevdiğini söylemesini ister ve babasına vermesi için bir yaprağı ona emanet eder.
Pazar günü babasının arkadaşı ona babasından bir zarf getirir. Zarfın içinde çok kısa bir mektup ve babası tarafından yapılmış bir el feneri var. Bunlar onun mutlu olması için yeterlidir. Babasının arkadaşı Ayçiçeği ve babasının özel postacısı gibi olur. Böylece babasına olan özlemi bir nebze hafifler ve babasını daha iyi tanımaya başlar.
Günler böyle geçerken Sunflower’ın doğum günü gelir. Ayçiçeği’nin uzun zamandır beklediği gün o gün gelecektir. Babası doğum gününe gelir. Böylece bir günden az da olsa babasıyla vakit geçirir. Uzun bir aradan sonra tekrar birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor. Günlerini babasının kendisine doğum günü hediyesi olarak getirdiği kedi ve daha önce aldığı iki balıkla, bazen de arkadaşları ve babasının arkadaşıyla geçirir.
Bir gün okuldan eve geldiğinde babasının evde olduğunu görür. Ailesi ona o gün boşandıklarını söyler. Hafta sonları babasıyla, hafta içi de annesiyle kalacağını söylerler. Ayçiçeği, belki de babasından uzakta geçirdiği günler sayesinde bu durumu kolayca kabullenir. Hatta artık babasının yanında kalacağını öğrendiğinde çok mutlu olur.
Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Açıklaması
Bugün annem, ilk kez, ben sormadan, babamdan söz etti. Doğum günümden konuşuyorduk. İki gün sonra doğum günüm. Annem, babamın da doğum günüme gelebileceğinden üstü kapalı söz etti. Nereden biliyor? Demek benden gizli görüşüyorlar. Ben de annemden gizli, babamla mektuplaşıyorum. Ama üçümüz bir araya gelemiyoruz. Tuhaf bir bilmece. Babam doğum günüme gelirse sevinçten çıldırırım. Boynuna sarılır, asla gitmesine izin vermem.
Babamın Gözleri Kedi Gözleri, ilkokula giden bir kız çocuğunun günlüğünden oluşan bir roman. Bir gün yeni bir eve taşınırlar. Küçük kız, her gün, o çok sevdiği babasının eve gelmesini bekler. Baba gelmez. Çünkü, anneyle araları açılmıştır. Yine de babasıyla küçük kız arasında küçük haberleşmeler, kısa mektuplaşmalar olur. Duygu dolu, sevgi dolu bir kitap. Sevim Ak, ülkemizde çocuk kitabı yazan en başarılı yazarlardan biri. Yazdığı birbirinden güzel kitapları ardı ardına yayınlayacağız. Bu kitabı resimleyen Behiç Ak da ülkemizin sayılı çizerlerinden. Üstelik de Sevim Ak’ın kardeşi.
(Tanıtım Bülteninden