9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Isı ve Sıcaklık Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Isı ve Sıcaklık Sayfa 212 Isı ve Sıcaklık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Isı ve Sıcaklık Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Isı ve Sıcaklık Sayfa 212 Isı ve Sıcaklık Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 212 Cevabı

Hissedilen sıcaklık nedir?

İnsan vücudu tarafından algılanan sıcaklık, hissedilen sıcaklıktır.

Sıcak yemek içindeki soğan parçaları, diğer besinlere göre dilimizi neden daha çok yakar?

Sıcak yemek aniden yendiğinde dilimizi yakar. Sıcak yemeklerin hemen yenmesi de zararlıdır. Sağlık açısından pişen yemeğin dinlenmesi ve daha sonra yenmesi gerekir. Böylece sağlıklı bir beslenme olur. Sıcak yemek içindeki bazı yemek parçalarının ısıyı hapsetmesi daha kolaydır. Bunda ince zarlı olan yemek parçaları da etkili olmaktadır.

Bir yemekte soğan parçacıkları varsa bu parçacıkların ısıyı tutması ve daha sıcak olması mümkündür. Bu nedenle sıcak yemek içindeki soğan parçacıklarının dilimizi yakması diğer yemen parçacıklarına göre daha fazladır. Dil yanması geçici bir yanıktır. Suyla geçiştirilebilir.

Bir maddenin ısısı ölçülebilir mi?

Burada vurgu yapmak gereken ilk şey. Isı ve sıcaklık kavramlarını karıştırmamak.
Isı bir enerji türüdür. Sıcaklık değişimlerinden faydalanarak ısının miktarını ölçmek mümkün olur. Isı ölçümü için kalorimetre cihazları kullanılır.
Birbirine değen iki madde arasında sıcak olandan soğuk olana ısı aktarımı olur. Bu iki cisim arasında sıcaklık dengesi kurulana kadar bu alışveriş devam eder.

9. SINIF MEB YAYINLARI FİZİK DERS KİTABI CEVAPLARI

Yorum yapın